Laisvos švenės laisvoje Klaipėdoje


Parašų: 36


  • Autorius: Mindaugas Rimkus
  • Adresuota: Lietuvos respublikos seimas; Lietuvos vyriausybė
  • Kategorija: Kita

Klaipėda, nemokamų švenčių ir festivalių uostas, "Jūros šventė", "Pilies džiazo festivalis", "Klaipėdos šviesų festivalis ir kiti, retas kuris šias šventes įsivaizduoja be alaus bokalo ar taurės karšto vyno klausantis muzikos ir bendraujant su draugais ir artimaisias, Jūros šventės metu, atskleidžiamas kultūros paveldas, naminio alaus gaminimo tradicijos ir t.t. Švenčių pagrindiniai rėmėjai taip pat didžiosios alaus daryklos be kurių pagalbos kažin ar būtų galima jas suorganizuoti, šalies biudžetas "kiauras" ir tikrai šių švenčių neparems.
Atsižvelgiant į tai kad jau daug metų masinių švenčių metu, Klaipėdos miesto savivaldybės nutarimu, parduotuvėse esančiose renginių zonoje draudžiama prekiauti stipriu alkoholiu ir stiklinėje taroje, prašome priimti rengiamam alkoholio įstatyme pataisas ir ištaisyti punktą dėl prekybos svaigiaisiais gėrimais renginių metu.
Nežlugdykite vienintelio "Lietuvos kultūros uosto", nežlugdykite paveldo ir Klaipėdos ir pačių klaipėdiečių kurių biudžetą šios šventės papildo ženklia suma.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas