Užtenka tyčiotis iš ugniagesių gelbėtojų


Parašų: 5



Mes, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pavaldžių įstaigų darbuotojai, jų šeimų nariai bei draugai, reikalaujame teisingumo.


PAGD sistemoje neturintys pažinčių pareigūnai nusipelnė tokių pačių teisių, karjeros bei aukštesnių kvalifikacinių lygių suteikimo galimybės kaip ir turintys pažintis aukštesniuose sloksniuose PAGD ar VRM ministerijoje.
Užtenka tyčiotis iš komandų ugniagesių gelbėtojų ir skyrininkų, kurie sąžiningai siekia karjeros ar kvalifikacinio lygio suteikimo, bet sistemoje neturi glaudžių ryšių su aukštesniosios ir aukščiausiosios grandies valstybės tarnautojais arba su VRM A lygio darbuotojais.


Tarybų laikai baigėsi, o neopotizmo reiškinys prie naujo PAGD direktoriaus Kęstučio Lukošiaus įgavo naują ir dar neregėtą pagreitį. O visa sistema, tiek atrankų į aukštesnes valstybės tarnautojo pareigas, tiek kvalifikacinių lygių suteikimo, su ją lydinčia įstatymine baze, tarnauja korumpuotiems aukšto rango valstybės tarnautojams, kuriems palikta teisė rinktis žmones vadovaujantis tik jų asmeniniais interesais, jų verslo ryšiais, simpatijomis, norais.
Todėl, reikalaujame sukurti naują 2- jų etapų atrankų į aukštesnes valstybės tarnautojo pareigas sistemą, kuri būtų minimaliai priklausoma nuo žmogiškojo faktoriaus su aiškiais vertinimo kriterijais.
Pavyzdžiui: 1 Etapas galėtų sudaryti 80 % konkursinio balo, tai kandidato su priskirtu unikaliu slaptu kodu kompiuterinis vertinimas, kuriame kandidatas konkursinį balą rinktų atlikdamas įvairaus pobūdžio testus sudarytus iš profesinės srities, abstrakčiojo, žodinio ir matematinio mąstymo žinių. 2 Etapas galėtų būti labiau priklausomas nuo žmogiškojo faktoriaus ir sudaryti 20 % konkursinio balo ir vadintis vertinimo etapu, kuriame būtų atliekamos papildomos, konkrečiai pareigybei priskiriamos užduotys, siekiant nustatyti kandidatų tinkamumą eiti pareigoms, vertinama darbuotojo patirtis ir kiti konkretūs faktoriai.

O taip pat reikalaujame, kad nauji PAGD darbuotojai - Laimonas Tubis, Kęstutis Lukošius bei Vytas Kaziliūnas, kurie visi neaiškiomis aplinkybėmis iš verslo kompanijos - Lietuvos gaisrinės saugos asociacija - pasikeitus politinių partijų sudėčiai LR seime, vienu metu užėmė skirtingas PAGD pinigines lėšas bei procesus valdančias pareigas, kurios gali turėti įtakos jų buvusioms ir galimai jų valdomoms ir slepiamoms lobistinio pobūdžio įmonėms, nusipelnė solidarizuoto NEPRIKLAUSOMO tyrimo pratęsimo ir išplėtimo, kuris buvo inicijuotas VRM ministro Eimučio Misiūno ir pradėtas VTEK, dėl viešų ir privačių interesų valstybės tarnyboje galimo, grubaus pažeidimo, kai dienraščio 15 min duomenimis, PAGD direktoriui K. Lukošiui namą nupirko priešgaisrinės apsaugos lobizmu suinteresuota įmonė. Tačiau tyrimas iki šiol nebaigtas, neva VRM nepapildžius VTEK prašomų duomenų tyrimui užbaigti.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas