Dėl atsakomybės už padarytą žalą valstybei


Parašų: 23


  • Autorius: G. Mackevičius
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas, Lietuvos Respublikos Prezidentė, Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija
  • Kategorija: Kita

Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei
Lietuvos Respublikos Seimui
Lietuvos Respublikos Vyriausybei
Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijai

PETICIJA
Dėl atsakomybės už padarytą žalą valstybei

Naujausiais Susisiekimo ministerijos pateiktais duomenimis, kuriuos skelbia delfi.lt (https://www.delfi.lt/verslas/transportas/atliko-lietuvos-keliu-audita-yra-blogiau-nei-manyta.d?id=77056879) po atlikto audito paaiškėjo, kad 9 iš 10 tirtų valstybinės reikšmės kelių yra nekokybiški.

Tai suponuoja, jog milijonai mokesčių mokėtojų pinigų yra iššvaistyti, nes nekokybiškus kelius teks taisyti, nors jų rekonstrukcijos buvo atliktos sąlyginai neseniai. O žvelgiant iš logistikos perspektyvos, keliai Lietuvai, kaip tranzitinei valstybei, yra strateginės reikšmės objektas, todėl tai tik dar opesnė problema žvelgiant plačiau.

Mes, pasirašantys šią peticiją, siekiame atkreipti visų atsakingų valstybės institucijų dėmesį į šią problemą, tam, kad būtų dedamos visos įmanomos pastangos, jog būtų nustatyti konkretūs asmenys, kurių veikimas arba neveikimas lėmė šios problemos atsiradimą ir galimai padarė labai didelę žalą valstybei. Mūsų, Lietuvos Respublikos piliečių nuomone, šie asmenys turi būti išaiškinti ir perduoti teismui, tam, kad neišvengtų atsakomybės ir sulauktų adekvačios bausmės už padarytą žalą valstybei.