Dėl Mindaugo Balčiūno išrinkimo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu


Parašų: 3
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Petras Liniauskas
  • Adresuota: Lietuvos krepšinio federacija
  • Parašai renkami iki: 2025-01-01
  • Kategorija: Kita

Prisidėkite prie šios peticijos:

Pasirašyti Pasidalinti Paremti

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos, skiriant 100% paramos šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas ir kt.). Nepasiekus šios ribos, parama bus skirta bendrai VŠĮ Peticijos veiklai.

Gerbiami Lietuvos krepšinio bendruomenės nariai,

Šia peticija norime išreikšti savo griežtą nepritarimą Mindaugo Balčiūno kandidatūrai į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento pareigas. Mes, žemiau pasirašiusieji, esame rimtai susirūpinę dėl potencialių korupcinių veiksmų ir neskaidrumo problemų, susijusių su šiuo kandidatu, ir todėl reikalaujame, kad būtų surengti nauji vieši rinkimai.

Pastaruoju metu buvo paskelbta daug viešos informacijos apie Mindaugą Balčiūną, kurio reputacija kelia rimtų klausimų dėl jo sąžiningumo ir skaidrumo. Yra daug įrodymų, rodančių, kad Mindaugas Balčiūnas gali būti susijęs su korupciniais veiksmais, kurie ne tik pažeidžia etikos standartus, bet ir gali pakenkti Lietuvos krepšinio federacijos bei viso sporto sektoriaus reputacijai.

Pirmiausia, reikia pažymėti, kad skandalai, susiję su galimomis korupcinėmis veiklomis, dažnai nėra tinkamai ištyrinėjami arba lieka nebaigti. Šiuo atveju, kalbant apie Mindaugą Balčiūną, nerimą kelia įtarimai dėl galimo finansinių srautų manipuliavimo, kuris gali būti naudojamas siekiant asmeninės naudos arba politinių tikslų.

Be to, Mindaugo Balčiūno praeitis rodo ir neskaidrumo problemas, kurios gali būti pavojingos mūsų krepšinio federacijai. Skandalingos ataskaitos apie jo veiklą rodo, kad jis galėjo dalyvauti organizacijų ir projektų valdyme, kuriuose trūko skaidrumo ir atsakomybės. Šios aplinkybės kelia klausimų apie jo tinkamumą vadovauti mūsų nacionalinei federacijai, kurioje skaidrumas ir sąžiningumas turi būti aukščiausios svarbos.

Mes taip pat norime pabrėžti, kad Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas turi būti pavyzdys kitiems, nes jo veiksmai ir sprendimai gali turėti ilgalaikį poveikį krepšinio bendruomenei ir jos plėtrai. Korupciniai įtarimai ir neskaidrumas yra grėsmės, kurios gali pakenkti visam sporto sektoriui ir sumažinti viešą pasitikėjimą federacija.

Todėl mes reikalaujame, kad būtų surengti nauji vieši rinkimai, kad būtų užtikrinta, jog LKF prezidento postas būtų užimtas asmens, kuris atitinka aukščiausius etikos ir skaidrumo standartus. Tai yra esminis žingsnis siekiant atkurti pasitikėjimą federacija ir užtikrinti, kad mūsų krepšinio bendruomenė turėtų vadovą, kuris sąžiningai dirbtų mūsų sportui.

Ši peticija yra mūsų įsipareigojimas, kad mūsų krepšinio federacija būtų vadovaujama atsakingo ir skaidraus lyderio. Mes tikimės, kad mūsų balsas bus išgirstas ir priimti tinkami veiksmai, siekiant užtikrinti, kad ateityje būtų išvengta korupcijos ir neskaidrumo.

Su pagarba,
Ištikimas Lietuvos krepšinio mylėtojas

Pasirašyti peticiją

Kiekvienas šiai peticijai paaukotas 1 EUR leidžia mums pasiekti apie 500 žmonių su peticijos žinute ir surinkti daugiau parašų. Paramą administruoja ne pelno siekianti organizacija VŠĮ "Peticijos". 100% paramos yra skiriama šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas).


      Jokios kitos informacijos nesiųsime