Vaiko gyvenamosios vietos nustatymo tvarka


Parašų: 36
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Erika Slavinskaitė
  • Adresuota: Seimas
  • Parašai renkami iki: 2025-01-04
  • Kategorija: Kita

Prisidėkite prie šios peticijos:

Pasirašyti Pasidalinti Paremti

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos, skiriant 100% paramos šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas ir kt.). Nepasiekus šios ribos, parama bus skirta bendrai VŠĮ Peticijos veiklai.

Siūlau pakeisti įstatymą,Vaiko atstovai pagal įstatymą. Šiuo metu galioja neteisingas įstatymas dėl vaiko auginio ir gyvenimo vietos.. Negali būti tokio įstatymo, kuris leidžia vienam iš tėvų sugalvojus po 9 metį nedalyvavimo vaiko auklėjime , nesūpinant juo, atsirasti ir bet kada pasiimti pas save. Teisiškai turėtų būti toks įstatymas griežtai uždraustas. Nes nuo šio įstatymo logikos nebūvimo nukenčia tie tėvai, kurie nuo mažens rūpinosi vaiko auklėjimu,. Todėl prašau pakeisti šį įstatymą, tokiu, kuris būtų naudingas ir nuo jo nenukentėtų, asmuo, kuris vaiku rūpinasi nuo mažens . Nes šis asmuo nukenčia labiausiai, kai kitas tėvas sugalvoja pasiimti vaiką po daugelio metų, nes jam dabar atsirado poreikis. ar kažkokia tai nauda. Negali to būti ir turi būti toks įstatymas, kuris užtikrintų to žmogaus saugumą, kuris savo vaiku rūpinasi nuo gimimo. Esu prieš šį įstatymą, kuris leidžia vienam iš tėvų nedalyvauti auginime nuo mažens, bet gali atsirasti po 10 metų ir niekieno neinformavęs pasiimti vaiką ir išsivesti į kitą miestą ar net šalį, nes turi lygias teises, nors jo auklėjime nuo mažens nedalyvavo. Vaikų teisių atstovai ir policija tuo įstatymų naudojasi, nes nereikia dirbti. Neteisingas įstatymas yra to tėvo atveju, kuris rūpinasi vaiku nuo gimimo. Stipriai pažeidžiama jo psichologinė būsena, bei teisės. Todėl prašau prisijungti ir keisti šį įstatymą.Nes labai daug atsiranda savižudybių bei streso, kai vienas iš tėvų po dešimt metų atima vaiką iš to tėvo, kuris auklėjo nuo mažens.

Pasirašyti peticiją

Kiekvienas šiai peticijai paaukotas 1 EUR leidžia mums pasiekti apie 500 žmonių su peticijos žinute ir surinkti daugiau parašų. Paramą administruoja ne pelno siekianti organizacija VŠĮ "Peticijos". 100% paramos yra skiriama šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas).


      Jokios kitos informacijos nesiųsime
# Vardas Komentaras
1 Alfridas (Vilnius)
2024-10-09 / 17:30
Jėzus Kristus atskleidė išganingą paslaptį, kad duona yra kūnas (gėris), o vynas tai kraujas (blogis), todėl viskas bus gerai.
2 Daina (Kaunas)
2024-10-08 / 08:40
Esu prieš šį įstatymą, kuris leidžia vienam iš tėvų nedalyvauti auginime nuo mažens, bet gali atsirasti po 10 metų ir niekieno neinformavęs pasiimti vaiką ir išsivesti į kitą miestą ar net šalį, nes turi lygias teises, nors jo auklėjime nuo mažens nedalyvavo. Neteisingas įstatymas yra to tėvo atveju, kuris rūpinasi vaiku nuo gimimo. Stipriai pažeidžiama jo psichologinė būsena, bei teisės.
3 Erika (Klaipėda)
2024-10-05 / 09:42
Tik už tėvą, kuris augina nuo mažens vienas. Prieš tai kad atsiranda nauda po 10 metų ir galima vaiką kaip žaislą tampyti iš vienos mokyklos į kitą, nes jis tėvas, nors vaikų per N metų nesirūpino!