Balžio, Skarbelio ir Antavilių ežerų pakrantėse trūksta vaikų žaidimo aikštelių


Parašų: 16
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Jelena Radzevičienė
  • Adresuota: Vilniaus miesto savivaldybė Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius, Lietuva
  • Parašai renkami iki: 2025-02-01
  • Kategorija: Kita

Prisidėkite prie šios peticijos:

Pasirašyti Pasidalinti Paremti

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos, skiriant 100% paramos šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas ir kt.). Nepasiekus šios ribos, parama bus skirta bendrai VŠĮ Peticijos veiklai.

Antakalnio seniūnijoje yra nuostabi vieta, kurioje šalia vienas kito yra net trys ežerai: Antavilių, Skarbelio ir Balžio. Visuose šiuose ežeruose yra įrengtos poilsio zonos su staliukais, tačiau vaikams trūksta veiklos.

Kodėl mano pasiūlymai svarbus:

- Skatina aktyvų laisvalaikį – šiuolaikiniai vaikai daug laiko praleidžia prie ekranų, todėl natūralios aplinkos pramogos skatina fizinį aktyvumą bei bendravimą su gamta.
- Gerina šeimų poilsį – įrengus vaikams skirtas zonas, tėvai galėtų atsipalaiduoti, nes jiems nereikėtų nuolat ieškoti veiklos vaikams ar baimintis dėl jų saugumo.
- Saugumo ir įtraukymo skatinimas – jūsų pasiūlymas dėl Balžio ežero zonos pritaikymo vaikams su negalia yra ypač vertingas. Toks įtraukumas yra svarbus, kad kiekvienas vaikas turėtų galimybę mėgautis laisvalaikiu gamtoje.
- Socialinės problemos sprendimas – pramogų zonų įrengimas gali padėti spręsti ir triukšmingo jaunimo susibūrimų problemą, nes sukurta erdvė vaikams galėtų tapti priemone įtraukti daugiau šeimų, kas skatintų ramesnę ir draugiškesnę atmosferą.

Kiekvieno ežero pramogų idėjos:

Antavilių ežeras – čiuožykla nuo kalno ir kliūčių ruožai paspirtukams bei dviračiams puikus būdas pasinaudoti natūralia vietovės struktūra. Toks kalnas galėtų tapti traukos centru šeimoms.
Skarbelio ežeras – čiuožykla nuo kalno, virvių kliūčių ruožai, laipynės ir medžiuose įrengtos trasos ne tik suteiktų vaikams pramogų, bet ir skatintų juos lavinti pusiausvyrą bei drąsą.
Balžio ežeras – žaidimų zona vaikams su negalia būtų svarbus žingsnis link įtraukties. Dviračių takas Balžio gatvėje taip pat būtinas, kad vaikai ir tėvai galėtų saugiai pasiekti ežerą dviračiais.

Pasirašyti peticiją

Kiekvienas šiai peticijai paaukotas 1 EUR leidžia mums pasiekti apie 500 žmonių su peticijos žinute ir surinkti daugiau parašų. Paramą administruoja ne pelno siekianti organizacija VŠĮ "Peticijos". 100% paramos yra skiriama šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas).


      Jokios kitos informacijos nesiųsime