Dviračių tako įrengimas Noreikiškės - Akademija


Parašų: 117
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Egidijus Šedys
  • Adresuota: Kauno rajono savivaldybė
  • Parašai renkami iki: 2024-12-23
  • Kategorija: Kita

Prisidėkite prie šios peticijos:

Pasirašyti Pasidalinti Paremti

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos, skiriant 100% paramos šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas ir kt.). Nepasiekus šios ribos, parama bus skirta bendrai VŠĮ Peticijos veiklai.

Peticija dėl dviračių tako įrengimo Noreikiškėse ir Akademijoje, Kauno rajone

Gerbiamieji Kauno rajono savivaldybės atstovai,

Kreipiamės į Jus, prašydami imtis veiksmų ir skubiai įrengti saugų bei modernų dviračių taką Noreikiškių kaime, šalia Universiteto gatvės, iki Universiteto g. 10, Akademijoje, Kauno rajone.

Šiuo metu šioje vietoje egzistuoja senas, avarinės būklės pėsčiųjų ir dviračių takas. Juo naudojasi ir dviratininkai, ir pėstieji, o siauras ir ištrupėjęs takas kelia didelę grėsmę eismo dalyvių saugumui. Ypač pavojinga situacija susidaro tuo atveju, kai tiek dviratininkai, tiek pėstieji priversti dalintis siauru ir apleistu taku.

Šio dviračių tako svarbą patvirtina keletas argumentų:

Saugumo problema: Mokyklinio amžiaus vaikai kasdien važiuoja nuo Noreikiškių iki Ugnes Karvelis gimnazijos, todėl saugus dviračių takas yra būtinas, siekiant apsaugoti jaunuosius eismo dalyvius nuo nelaimingų atsitikimų.

Alternatyva gatvei: Dėl prastos tako būklės kai kurie dviratininkai renkasi važiuoti Universiteto gatve, kuri yra itin pavojinga dėl padidėjusio automobilių srauto. Šis kelias ne tik kelia grėsmę eismo dalyviams, bet ir stipriai riboja dviratininkų mobilumą.

Kultūrinė ir turizmo reikšmė: Universiteto paviljonai, esantys Akademijoje, traukia daugybę lankytojų, ypač renginių, tokių kaip paroda "Ką pasėsi", metu. Saugi ir patogi dviračių infrastruktūra prisidėtų prie aplinkos apsaugos, skatindama žmones judėji pėsčiomis arba rinktis ekologišką transporto priemonę – dviratį.

Prašome skirti lėšų ir resursų šio tako atnaujinimui bei modernizavimui, atsižvelgiant į dviračių eismo ir pėsčiųjų atskyrimą bei užtikrinant tinkamą apšvietimą, ženklinimą ir priežiūrą. Toks sprendimas ne tik pagerintų vietos gyventojų saugumą, bet ir prisidėtų prie tvaraus transporto plėtros bei sveikesnės gyvenimo aplinkos kūrimo.

Tikimės, kad šis svarbus klausimas bus nagrinėjamas prioritetine tvarka, o bendruomenės poreikiai bus deramai atsižvelgti.

Pasirašyti peticiją

Kiekvienas šiai peticijai paaukotas 1 EUR leidžia mums pasiekti apie 500 žmonių su peticijos žinute ir surinkti daugiau parašų. Paramą administruoja ne pelno siekianti organizacija VŠĮ "Peticijos". 100% paramos yra skiriama šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas).


      Jokios kitos informacijos nesiųsime
# Vardas Komentaras
1 Patrikas (Kaunas)
2024-10-09 / 17:18
Pritariu su šia peticija. Kelia Noreikiškėse yra tragiškas. Einant pėsti gali kojas išsisukti, o važiuojant dviračiu pamesti ratus.
2 Valdonė
2024-09-28 / 21:27
Noreikiškių apylinkės sparčiai plečiasi, atsiranda vis daugiau pėsčiųjų, todėl patogesnis susisiekimas būtinas. Taip pat ir gatvių apšvietimas, perėjos prie ugdymo įstaigų.
3 Tadas (Kaunas)
2024-09-26 / 09:35
Nesaugu ir nejauku naudotis siuo taku, bukle apverktina
4 Diana
2024-09-24 / 22:19
Senas dviračių takas tragiškos būklės,l.siauras, o tai vienintelis takelis daugybei mažamečių pasiekti nuo namų mokyklą, pėstiesiems , dviračiams net nužtenka vietos prasilenkti
5 Violeta (Kaunas)
2024-09-24 / 16:25
Šis dviračių takas galėtų būti pratęstas per visą Noreikiškių kaimą. Judumas dviračiais yra gana didelis, dalis jo vyksta pėsčiųjų taku, o dalis - važiuojamąja kelio dalimi. Abiem atvejais yra nemažai pavojų tiek patiems dviratininkams, tiek pėstiesiems, tiek automobiliams. Tai aktualu ypač esant geriems orams, kai dviračiais važiuoja ne tik entuziastai, bet ir šeimos su vaikais ar net vieni patys vaikai.