Peticija dėl degalinės statybos Gineitiškių ežero teritorijoje


Parašų: 49
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Jolanta Butkevičienė
  • Adresuota: Vilniaus miesto savivaldybė; LR Aplikos ministerija
  • Parašai renkami iki: 2025-01-02
  • Kategorija: Kita

Prisidėkite prie šios peticijos:

Pasirašyti Pasidalinti Paremti

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos, skiriant 100% paramos šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas ir kt.). Nepasiekus šios ribos, parama bus skirta bendrai VŠĮ Peticijos veiklai.

Mes, žemiau pasirašę Vilniaus miesto ir aplinkinių gyvenviečių gyventojai bei Gineitiškių ežero lankytojai, esame susirūpinę dėl numatomų planų statyti degalinę žemės sklype, kurio kadastro Nr. 0101/0170:1043, esančiame Gineitiškių kaime, Pašilaičių seniūnijoje, Vilniaus mieste. Ši teritorija yra visai šalia Gineitiškių ežero, kuris yra vertingas gamtos kampelis, vilniečių mėgstama poilsio.
Mūsų nuomone, degalinės statyba šioje vietoje turės neigiamą poveikį tiek aplinkai, tiek vietos gyventojams bei poilsiautojams dėl šių priežasčių:
1. Sveikatos ir gerovės pavojai: Degalinių veikla lemia oro ir triukšmo taršą, kuri daro neigiamą įtaką aplinkiniams gyventojams ir lankytojams. Be to, potencialūs pavojai dėl sprogimo ar gaisro kelia didelę riziką viešajai sveikatai ir saugumui.
2. Ekologinis pavojus: Degalinių eksploatacija kelia taršos riziką dirvožemiui, gruntiniam vandeniui bei ežerui. Net nedidelės išsiliejusios pavojingų medžiagų (degalų, cheminių priedų) kiekiai gali užteršti šią jautrią ekosistemą ir sukelti nepataisomą žalą vietinei faunai bei florai.
3. Gamtos ir poilsio vietų išsaugojimas: Gineitiškių ežeras ir jo apylinkės yra natūralus gamtos prieglobstis, kurį pamėgę ne tik vietiniai gyventojai, bet ir vilniečiai iš kitų rajonų. Statant degalinę, šis kampelis prarastų savo natūralų grožį ir poilsio funkciją, o tai mažintų vietovės rekreacinę vertę.
4. Tvarus miesto vystymasis: Vilniaus miestas siekia tapti žaliuoju miestu, skatinančiu tvarų vystymąsi ir ekologijos puoselėjimą. Šiuo atveju degalinės statyba šalia natūralaus vandens telkinio prieštarautų šiai vizijai.
Raginame Vilniaus miesto savivaldybę atsižvelgti į mūsų argumentus ir priimti sprendimą neleisti degalinės statybos šioje svarbioje Gineitiškių ežero teritorijoje. Tikime, kad prioritetas turi būti skiriamas gamtos apsaugai ir miestiečių gerovei.
Prašome pasirašyti šią peticiją ir išreikšti savo pilietinę poziciją, siekiant apsaugoti Gineitiškių ežerą nuo pavojingų urbanistinių sprendimų.

Pasirašyti peticiją

Kiekvienas šiai peticijai paaukotas 1 EUR leidžia mums pasiekti apie 500 žmonių su peticijos žinute ir surinkti daugiau parašų. Paramą administruoja ne pelno siekianti organizacija VŠĮ "Peticijos". 100% paramos yra skiriama šios peticijos administravimui (teisinė konsultacija, viešinimas, agitacija, įforminimas, įteikimas adresatui, atsakymo paviešinimas).


      Jokios kitos informacijos nesiųsime
# Vardas Komentaras
1 Rokas (Vilnius)
2024-10-09 / 22:00
rinkimų savaitę politikės tikslingai paleista peticija. Visuomeninių iniciatyvų reikia imtis ne tik rinkimų savaitę ir ne vien butaforiniais tikslais.
2 Alfridas (Vilnius)
2024-10-09 / 17:23
Lietuvos vardas kilęs iš veiksmažodžio lieti, todėl viskas bus gerai.
3 Daina (Kaunas)
2024-10-08 / 08:38
Sveikatos ir gerovės pavojai: visu degaliniu veikla lemia oro ir triukšmo taršą. Stop!! Palikite gamta svaria ir grazia musu vaiklams.